KKTC Uçuşları Yeniden Başladı

KKTC Uçuşları Yeniden Başladı

KKTC uçuşları yeniden başladı!

THY'ye ait, turistleri taşıyan ilk uçak bugün KKTC'ye indi.


Pandemi sebebiyle ara verilen uluslararası uçuşlar yeniden başlarken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) ilk turist kafilesini taşıyan Türk Hava Yolları'na (THY) ait İstanbul- Ercan seferli uçak 02.30'da Ercan Havaalanı'na indi.

167 yolcu ile Ercan'a gelen uçaktan inenler, bir sıra halinde koronavirüsün tespiti için PCR testlerinin yapıldığı bölüme yönlendirildi. - Son alınan karara göre artık KKTC tarafından da PCR testi uygulanacak ve Kıbrıs'ta yapılacak test için yolculardan ücret alınmayacak. - 10'ar kişilik ekipler halinde alanın içerisine alınan yolcular, ilk önce PCR test sonuçları çıkana kadar halk arasına karışmayacaklarını belirten bir form doldurdu. Formları dolduran yolcular, PCR testlerini yaptırdı. PCR testlerini yaptıran yolcular polis kontrolünden geçerek ülkeye giriş yaptı. 
 

Türkiye'den gelecek yolcular, karantinaya alınmayacak ancak KKTC'ye gelmeden önce ve KKTC'ye giriş noktalarında çifte PCR testi uygulamasına tabi tutulacak.

Yolcular Sağlık Bakanlığının hazırladığı taahhütnameyi imzalamadan alandan ayrılamayacaklar. Taahhütnameye göre yolcular, PCR testi negatif çıkana kadar halk arasına karışamayacak.  PCR testleri Ercan Havalimanı, Girne Limanı ve Metehan Sınır Kapısı’ndan alınacak.


KKTC'ye gitmek isteyen misafirlerimiz detaylı bilgi için bizlere ulaşabilirler...
 

+90 212 291 17 91  |  bilgi@majakturizm.com


 

Hizmetlerimiz


Türsab Belge No: 4350