Türk Hava Yolları ile Alanya Promosyonu

Türk Hava Yolları ile Alanya Promosyonu

Bir Alanyamız Var

Antalya Körfezi’nin doğu ucunda, bugün her ulustan insanın sürekli yaşam alanı olarak seçtiği Alanya, aslında bir korsan kenti olarak kurulmuştu. Akdeniz’in gözü kara korsanı Tryphon, sıkıştığında sığınacağı bir kale yapmaya karar verdiğinde en iyi yerin, anakaraya ince bir toprak parçasıyla bağlı bulunan, bugün adı Alanya Kalesi olan kayalık yarımadadan daha uygun bir yer olmadığını gördü. Ve vakit geçirmeden kalenin yapımına girişti. M.Ö I. yüzyılın ortalarına doğru, Roma’nın bölgedeki egemenliğini tehlikeye düşüren korsan faaliyetleri, tarihin ünlü olarak kaydettiği komutanların ısrarlı takipleri sonucunda önlenebildi. 13. yüzyıl başlarında Selçuklular tarafından ele geçirilen Alanya, Selçuklu sultanlarının kış aylarını geçirdikleri başkent olarak kullanıldı. Anadoluda birliğin sağlanması ve Osmanlı Beyliği'nin öne çıkması ile Alaiye, 1471 yılında Fatih Sultan Mehmet'in komutanlarından Gedik Ahmet Paşa tarafından Osmanlı Devleti topraklarına dahil edilir. Osmanlı İmparatorluğu döneminde Alaiye, önce Kıbrıs eyaletine bağlanır (1571), ardından Konya Vilayetinin sancağı yapılır (1864). 1868 yılında Antalya sancağına sancağına bağlanan Alanya, nihayet 1871 yılında da Antalya'nın ilçesi yapılır. 1935 yılında kenti ziyaret eden Atatürk ise Alanya adını vermiştir.

Yapmadan Dönme

Kızılkule ve Tersane’de selfie çekmeden,
Teleferikle Alanya Kalesi'ni ziyaret etmeden,
Süleymaniye Camii'ni ziyaret etmeden,
Tekne Turu'na çıkmadan,
Damlataş Mağarası'nı keşfetmeden,
Alanya Müzesi'ndeki Herakles bronz heykelciğini görmeden,
Kleopatra Plajı'nda yüzmeden,
Dim Çayı'nda yemek yemeden ve yüzmeden,
Türk Hamamı'nın tadını çıkartmadan,
Sapadere Kanyonu'na gitmeden

...Dönmeyin

Ne yenir?

Türkiye'nin popüler turistik beldelerinden olan Alanya yöresel tatları ile de ön plana çıkıyor. Yöresel tatlarından bazıları; Hülüklü Çorba, Un Çorbasu, Alanya Çöreği, Çiğirdik, Çiçek Dolması, Balık Mançuru, Göleviz yemeği, İlibada sarması, Ülübü Piyazı, Öksüz helvası...

Türk Hava Yolları ile Alanya


THY Alanya Promosyonu

DEĞİŞİKLİK
Yapılamaz.

İPTAL/İADE
Yapılamaz

BAGAJ HAKKI
Kayıtlı bagaj: 1 parça x 15 kg
Kabin bagajı: 1 parça x 8 kg

REZERVASYON
01 Temmuz – 30 Eylül arası yapılacak rezervasyon ve aynı gün biletleme koşulu ile geçerlidir. Uçuşa rezervasyon yaparken bilet fiyatı değişkenlik gösterebilir. Biletinizde değişiklik yaparken gösterilen değişiklik ücretiyle birlikte bilet fiyatında oluşabilecek ücret farkını da ödemeniz gerekmektedir. Biletteki uçuşların tamamına sırasıyla katılmanız gerekir. Uçuşlarınızdan herhangi birine katılmamanız durumunda tüm uçuşlarınız (dönüş uçuşları dahil) otomatik olarak iptal edilir.

Hizmetlerimiz


Türsab Belge No: 4350