THY Dış Hat Uçuşlarında HES Kodu İptal Duyurusu

THY Dış Hat Uçuşlarında HES Kodu İptal Duyurusu

Türk Havayolları'nın dış hatlarda HES Kodu iptal duyurusu aşağıdaki gibidir;

Dış Hatlar Uçuşlarda, HES Kodu Zorunluluğunun Kaldırılması

Sağlık Bakanlığı’ndan alınan bilgi doğrultusunda, Bakanlık, T.C. vatandaşlarının dış hat uçuşlarında, HES kodu zorunluluğunun kaldırdırıldığını iletmişlerdir.
 
Uygulamayla ilgili detaylar, örnekler:
 
1-    Rezervasyon ve Biletleme aşamaları için sadece iç hat uçuşları HES sürecine tabidir. Örneğin: Gaziantep->İstanbul->Londra parkurunda uçan bir yolcu HES süreçlerine tabi değildir. 
 
2-    Checkin sürecinde de iç hat uçuşları HES süreçlerine tabidir. Ancak Rezervasyon ve Biletlemeden farklı olarak checkin kurallarına uymayan yani ilk uçuşun varış saati ile sonraki uçuşun kalkış saati arasında 24 saatten fazla olan bağlantılar ayrı ayrı değerlendirilir. Örneğin: Gaziantep->İstanbul->Londra parkurunda uçan bir yolcunun Gaziantep->İstanbul uçuşunun varış saati ile İstanbul->Londra uçuşunun kalkış saati arasında 24 saatten fazla var ise parkurun Gaziantep->İstanbul bacağı HES süreçlerine tabidir.
 
3-    2. Numaralı kuralda belirtilen durum checkin sürecinde Dış hat başlangıcı olan uçuşlar için de geçerlidir. Örneğin: Londra->İstanbul->Gaziantep parkurunda uçan bir yolcunun Londra->İstanbul uçuşunun varış saati ile İstanbul->Gaziantep uçuşunun kalkış saati arasında 24 saatten fazla var ise parkurun Gaziantep->İstanbul bacağı HES süreçlerine tabidir.
 

Hizmetlerimiz


Türsab Belge No: 4350